Akiniai nuo saulės 🕶 - gražu ar būtina ?

Akiniai nuo saulės 🕶 - gražu ar būtina ?

Visi žinome, jog saulės ☀️ spinduliai žalingi. Bet ar žinote, jog ir maži vaikai ir dideli suaugusieji gali patirti akių nudegimą ?

Iš tikrųjų, saulė nėra tik smagus, nuotaiką skaidrinantis gamtos reiškinys. Nors pavasario saulutė jaukiai ir šiltai šypsosi mums pro langus, nereiktų likti naiviems. Medikai vis primena, jog saulėtomis dienomis svarbu saugoti akis nuo UV spindulių dėl galimų akių pažeidimų. Dėl šios priežasties saulės akiniai žmogui turėtų būti ne tik madingas aksesuaras, bet ir akių sergėtojas.

Kokios galimos akių problemos ? Nuo ilgo laiko saulėje galima pažeisti akies rageną, tinklainę ar lęšiuką. Viena dažniausių ligų – akies priekinio segmento uždegimai. Fotokeratitas (arba kitaip sniego aklumas) yra ragenos, o fotokonjuktyvitas – junginės uždegimas, kurį sukelia UVB spinduliai. UV spinduliai taip pat yra viena iš labiausiai žinomų laipsniško akies lęšiuko drumstėjimo – kataraktos – priežasčių.

Taigi, mamos ir tėčiai, būkite samoningi ❗️, investuokite į vaikų ateitį ir pasirūpinkite sveika mažųjų rega. Akiniai nuo saulės rekomenduojami ne tik suaugusiems žmonėms, bet ir patiems mažiausiems.

O pasirinkimas - begalinis. Nuo nedūžtančių/nelūžtančių patiems mažiausiems iki prabangių formų ir spalvų vyresniems. Nepamirškite, jog kiekvieno amžiaus tarpsniui reikia atitinkamai parinkti akinukus. Todėl Snapė 🦊 rekomenduoja mažyliams bent iki 3 metukų nelūžtančius akinius be smulkių detalių dėl saugumo bei tėvelių ramybės 🥰.

Akiniai - ne tik stiliaus detalė.

O taip pat puiki ir praktiška dovana, tinkanti bet kuriuo metų laiku - juk ir žiemą šviečia saulė! 🎈